Söyleşi ''Türkiye Yüzyılında Kadın Çiftçilerin Yeri ''

28 Mart 2024 Perşembe

Fakültemiz Konferans Salonunda Cumhuriyetimizin 100. yılı etkinlikleri kapsamında ''Türkiye Yüzyılında Kadın Çiftçilerin Yeri'' adlı söyleşi gerçekleştirildi.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'mızın söylenmesi ile başlayan programımız Dekanımız Prof.Dr. Mustafa AKBULUT'un selamlama konuşması ile devam edildi. Söyleşide Fakültemiz Öğretim Üyeleri Dr. Öğr. Üyesi Önder ALBAYRAK ''Karadeniz Mısır Tarımında Kadın Üreticilerin Rolü'', Dr. Öğr. Üyesi Arzu KARATAŞ ''Tarımsal Üretim Faaliyetlerine Kadın Üreticilerin Katkıları'', Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğünden Ziraat Mühendisi Fatma KARABULUT ''Tarım ve Orman Bakanlığınca Uygulanan Kırsal Kalkınma Projeleri'', Ticaret Bakanlığı, Rize Ticaret İl Müdürlüğü, Esnaf, Sanatlar ve Kooperatifçilik Şubesinden Nihat ARICI ''Kadınlarımızın Kooperatifçilik Yoluyla Toplumda Güçlendirilmesi'' ve Rize Belediyesi, Park ve Bahçeler Müdürlüğünden Ziraat Teknikeri Hatçe TOPRAK '' Yöresel Tarım, Tohum Çoğaltma, Yöreye Ait Bitkilerin Yetiştiriciliği ve Pazarlama Sorunları'' konulu sunumlarını gerçekleştirdiler, ardından programa soru-cevap bölümüyle devam edildi,  Söyleşiye katılanlara Teşekkür Belgesi takdim ile program bitti.

İlgili haber için tıklayınız